Onze Border Collie “Link”

Borders of the Beach Colour my World
Link is geboren in Nederland bij de fokker Borders of the Beach. Hij is opgegroeid in huiselijk sfeer en heeft veel aan socialisatie meegekregen. Link is een lieve open persoonlijkheid die niet snel terugdeinst. Hij is nieuwsgierig, leergierig, knuffelbaar, en een gezonde Border Collie werklust. Hij heeft ook een aanleg voor willen verzorgen, ben ik achtergekomen. Knuffelt graag met puppy’s en vind het heerlijk om te mogen helpen om ze te verzorgen. Hij knuffelt graag en staat altijd klaar om achter je aan te hobbelen. Hij gaat ook met mij mee naar kantoor, als kantoorhond. Dit deed hij al vanaf dat hij 5 maanden was. Natuurlijk zijn er ook dagen dat we hem expres thuis houden zodat hij ook weet hoe het is om alleen te blijven, en voor extra rust. Want een baan als kantoorhond kan vrij pittig zijn als er veel mensen in en uitlopen elke dag. Wat hem dan wel weer extreem sociaal maakt. Elke dag als ik mijn ogen open doe en hem zie dan ben ik direct vrolijk. Frisbee is toch wel zijn grote passie geworden. Zodra ik een frisbee pak dan is er ook direct een goede focus. Verder speelt hij graag met grote zus Baila uit het B-nest als we weer bij de fokker over de vloer komen.

Roepnaam: Link
Geboren:
04-06-2018
Kleur:
zwart-wit
Geslacht:
reu
Moeder:
Kuhaylan’s H – The Gifted One – Oz ‘Happy Nala’
Vader:
Samarabriva Kenzo
Heupen:
op 18 leeftijd maanden getest

Ellebogen:
op 18 leeftijd maanden getest
Ogen:
op 18 maanden leeftijd getest
DNA:
TNS, CL, CEA en IGS vrij door ouders
Shows:
1ste jeugdklasse uitmuntend

Hieronder meer informatie over zijn twee mooie ouders.

Samarabriva Kenzo
Kenzo is geboren in België. Hij komt bij de fokker, Samarabriva vandaan. Zijn moeder is  Samarabriva Inessa (Nessa), zwart-wit 3 kleur, en zijn vader Kuhaylan’s Oz Palm Beach Special U (Simba), ee-red van kleur. Kenzo is een mooi gebouwde, zwart-witte, reu. Zijn hobby is samen met zijn baas gehoorzaamheidswedstrijden te lopen. Hij heeft de volgende testuitslagen:
Drager: ee-red
Heupen:
HD/ A 2
Ogen:
vrij 28 december 2017
DNA:
TNS, CL, CEA, IGS, MDR1 vrij
Glaucoom:
vrij december’17

De resultaten zijn te vinden op zijn persoonlijke pagina Samarabriva Kenzo

                                                                      Kuhaylan’s H – The Gifted One – Oz ‘Happy Nala’
Nala is een mooie ee-red dame van de fokker Borders of the Beach in Nederland. Haar karakter is als van goud. Als je het woordje liefde zegt, dan zeg je Nala.  Ze is een geweldige zorgzame moeder. Haar ouders zijn Kuhaylan’s OZ – Waikiki Beach – W (Willow), zwart-wit van kleur en haar vader is Lucky Zohran in red vd Diemkeshoeve (Zohran), ee-red van kleur. Nala heeft een paar shows gelopen en heeft hierbij 3x een Zeer Goed gekregen en 1x een Uitmuntend. Toch gaat haar liefde meer uit naar Dog frisbee en behendigheid. Maar haar allergrootste passie is ZWEMMEN.
Haar testuitslagen zijn als volgt:

Heupen:
HD/ A, norbergwaarde 40, botafwijking 0
Ellebogen: ED links en rechts volledig vrij (OCD, LPA, LPC, inc. & artrose vrij)
Ogen:
definitief vrij, december 2017
DNA:
TNS, CL, CEA en IGS vrij door ouders
Glaucoom:
vrij mei’16
Shows: 1 x U, 3 x ZG 

Meer informatie is te vinden op haar persoonlijke pagina: Happy Nala