Over ons

Mijn naam is Isabeau Smit, ben van het jaar 1991 en mijn grote liefde zijn dieren. Daarnaast is er natuurlijk nog genoeg liefde voor mijn vriend LJ. Wij zijn inmiddels verloofd en wonen in een leuke wijk in Den Haag, om de hoek van het Zuiderpark.
Bij ons thuis wonen verder nog 2 lieve poezen, Zelda (grijs) en Midna (zwart-wit), onze Baardagaam, Meraxes en onze lieve Border Collie Link (zwart-wit).

Mijn liefde voor honden begon al vroeg. Zodra ik kon praten zei ik al hond. Zolang ik bij mijn ouders heb gewoond, heb ik altijd al lopen zeuren dat ik een hond wilde hebben.
Nu eindelijk is het dan zover. In de zomer van 2017 trok ik het echt niet meer en zei tegen LJ dat ik toch echt een hond wilde, anders was mijn leven niet compleet.
Een hond om lekker mee te sporten, wandelen, knuffelen en leuke dingen mee te doen, echt een maatje.

Na goed gesproken te hebben hierover ben ik gaan zoeken naar een ras. Steeds kwam ik weer op de Border Collie uit, waar mijn liefde van kleins af aan al naar uit ging. Na verdere verdieping in het ras, groeide mijn liefde. Ik zei tegen LJ dat ik een fokker ging zoeken omdat ik het echt zeker wist. Al snel was mijn beste vriendin, hier uiteraard ook van op de hoogte en zij bracht mij in contact met een vriendin die ook een Border Collie heeft. Zo ben ik bij Mariëlle Pijl-Visser uitgekomen, van Border Collie Kennel Borders of the Beach. Goed bereikbaar en ongeveer een kleine 20 minuten bij ons vandaan.

Voordat LJ goed en wel Border Collie kon zeggen, had ik Mariëlle al gemaild voor meer informatie, en voordat we het wisten konden we de dinsdag erop gelijk langskomen. LJ zag deze niet aankomen, maar stemde toch in om mee te gaan. Hij wilde nog niks direct toezeggen, maarja toen hij Nala zag was ook hij verkocht aan het ras.

Van het één kwam het ander en voor ik het wist werd ik door Mariëlle meegevraagd naar België, om op 30 maart 2018 bij de eerste dekkingsdag te zijn en uiteindelijk ook te assisteren. Dit was een hele mooie ervaring om bij te mogen zijn. dekking-3.jpeg

Hierna begon pas echt het lange wachten. De echo was gepland op 2 mei 2018. Maar de dagen leken wel voorbij te kruipen. De onzekerheid was er heel erg dat Nala misschien niet zwanger zou zijn. Eindelijk was de lang verwachtte woensdag daar en stonden we met zijn vieren (zevenen inclusief honden) te wachten in de dierenkliniek van Sleeuwijk.

We werden de kamer ingeroepen, Nala werd op de tafel geplaatst, de dierenarts pakte het echo apparaat, bracht deze op de buik aan van Nala en YES ze is zwanger!!! Het geluk dat door mij heen ging is vrij lastig te beschrijven. Het moment dat er werd uitgelegd wat er te zien was op het beeld voelde ik de tranen opkomen, want ik zag echt een hartje kloppen en pootjes bewegen. Dat was het meest magische dat ik ooit gezien had. De verwachtingsindicatie van de bevalling is het weekend van 2/3 juni.